Menu

הזדקנות העור

הזדקנות עור הפנים- בעיה מתחת לפני השטח

כשחושבים על הזדקנות פני העור, אנשים בד”כ חושבים תחילה על קמטים, כתמי עור ועור נפול, אבל מחקר חדש על הזדקנות מצא שהעור הוא לא הדבר היחידי שמזדקן וגורם לנו להיראות מבוגרים יותר.
עצמות הפנים והזדקנות
עם הזמן עצמות הפנים מאבדות מהנפח שלהם והן נסוגות לאחור, דבר הגורם לפנים להיראות בוגרות יותר.
בנוסף לצרה של קפלי עור נפולים מתחת לסנטר, עצם הלסת הופכת גם היא לפחות מוגדרת, עצם הגבה נסוגה לאחור ועצמות ארובות העין מתרחבות בהדרגה.

נשים תחילה –גם בהזדקנות הפנים
בעוד שרוב הגברים מתחילים לאבד את מסת העצם שלהם מגיל 65 והלאה, תהליך הזדקנות הפנים אצל נשים מתחיל בשלב הרבה יותר מוקדם.
מראה שלד הפנים של נשים בגילאי 41-64 נראה שונה בהרבה ממראה שלד הפנים שלהן כאשר הן היו בגילאי 20-40, לפי מחקר חדש שבדק את הזדקנות הפנים.

מתיחות פנים לא יפתרו את כל הבעיות בפנים מזדקנות.
אם נחשוב על עצמות הפנים “כפיגומים” שמחזיקים את הרקמות והעור על הפנים שלנו, הרי שאיבוד מסת העצם יכול לגרום למראה הצנוח והמדולדל של הפנים, כך מסביר מחקר שנערך במחלקת ניתוחים פלסטיים בבית החולים של אוניברסיטת רוסצ’סטר בניו יורק (על ידי ד”ר רוברט שואו).

איבוד עצם מסת הפנים מסבירה מדוע ניתוחי מתיחת פנים לעולם לא יצליחו לגרום לנו להיראות בדיוק כמו שהיינו בגיל 20, לפי ד”ר שואו.
“המחשבה הראשונה הייתה שהעור עובר שינויים עם השנים, כמו איבוד האלסטיות לדוגמה, ולכן הגישה העיקרית להתחדשות פני העור הייתה דרך טיפולי מתיחות פנים. אבל אנשים שעברו את הטיפולים הללו לא זכו לקבל מראה דומה לזה שהיה להם בצעירותם. מטופלים נהגו להגיע עם תמונות שלהם מן התקופה בה היו צעירים, ולבקש לחזור להיראות כמו אז. אולם הם לא יוכלו לחזור ולהיראות כך רק באמצעות מתיחת פנים. אם נוצרו שינויים במבני הבסיס של הפנים, הדבר ישנה את הצורה שבה העור שלהם נראה.”

החוקרים ביצעו סריקות CT של עצמות הפנים ב – 120 נחקרים, גברים ונשים, בגילאים 20-40, 41-64 ו-65+.
התוצאות מראות שעם הגיל, העצמות שמחזיקות את שקעי העיניים מתחילות לסגת ובכך מגדילות את שקעי העיניים.
מקרים דומים של איבוד מסת עצם קורים גם בעצם התיכונה של הפנים, שכוללת גם את עצם הגבה, האף והלסת העליונה. הדבר יכול גם לגרום להורדת הזווית של הלסת התחתונה. אנשים בעלי קו לסת תחתונה בצעירותם, יכולים למצוא עצמם עם לסת שאיננה מוגדרת טוב בגיל מתקדם יותר.